Píndola creativa: #pedrafeliç

#pedrafeliç (el moviment)

Àngela Bosch, autora del bloc Encenent la Imaginació i col·laboradora de Cultureta

Fa un parell de mesos i escaig vaig llençar a través d’Encenent la imaginació una proposta d’art urbà per a tota la família: repartir pedres felices pel vostre entorn.
La proposta és senzilla: buscar pedres, pintar-les i alliberar-les. Podeu consultar la proposta inicial clicant el següent enllaç.

Uns mesos després, puc parlar del moviment #pedrafeliç i de tot el que he après amb ell, de tot el que m’ha aportat.

Els fets (i les reflexions) són:

Nombre de pedres felices repartides: ni idea.
Crec que el nombre de pedres alliberades per mi deu rondar la cinquantena. Han crescut, evolucionat i canviat. Els meus fills més o menys com jo cada un. N’hem repartit en llocs que ens fan feliços, i llocs on creiem que hi falta més felicitat.

Nombre de pedres felices que han trobat una llar i en tinc constància: 3.
Totes tres trobades per nens i nenes. No caldrà que us digui que m’encanta. I a la vegada em fa rumiar… què ens passa als adults? Anem massa distrets? Ens estranyem davant les coses diferents?

Nombre de persones que s’han sumat al moviment, a.k.a. #PINTAPEDRERS: altre cop ni idea.
Sí que sé que s’hi han sumat classes, escoles i escoletes, casals i esplais, amics i amigues, famílies senceres… fins i tot la meva mare! (Hola, mama!).

A tots i totes els vull agrair com d’una manera o una altra han donat visibilitat al projecte, i com l’han fet créixer. I encara més, espero que s’ho hagin passat d’allò més bé!

Llocs on s’han alliberat pedres felices:
S’han alliberat pedres felices a dalt de tot de diferents cims i muntanyes, i a la voreta del mar… algunes, fins i tot sota aigua! Però no era art urbà? De nou, trenca els esquemes, i m’encanta!

Píndola creativa:  #Pedrafeliç

I acabo amb una petició. Dues.

La primera és… Feu-lo créixer. Fem-lo créixer. És bonic i il·lusionador. És alegrar-li el dia desinteressadament a algú. És tan senzill com dibuixar un somriure en una pedra. Tan si marxeu de vacances com si us quedeu… Allà on aneu, allibereu pedres felices. Podeu quedar-vos la vivència per a gaudir-la vosaltres o podeu compartir-ho a les xarxes socials amb alguna de les etiquetes que ja funcionen: #pedrafeliç #happystone #piedrafeliz

La segona és… No tingueu por. Sigueu originals, jugueu amb la idea, jugueu amb les pedres. Allibereu-les en llocs estranys, bonics, fantàstics, màgics. Pinteu-les al vostre gust. Nosaltres hem pres un “Relaxing cup of #pedrafeliç”, hem alliberat un
casament de pedres felices a la platja durant el Sónar Kids, les hem deixat prenent un bany al Cosmocaixa, o les hem alliberat en grup en un laberint imaginat sobre una tapa de clavaguera. Les possibilitats són (gairebé) infinites.

Gaudiu-ne, pintapedrers!

10 thoughts on “#pedrafeliç (el moviment)

  1. Una idea estupenda!
    Será la liberación de nuestras piedras: fuera el tarro de cristal, a pintarse y a la calle. A mis enanos les encantará.

Quelcom a dir? Esperem els teus comentaris!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s